16 augusti 2005

FCZ - FAQ 1

Här kommer svar på några vanliga frågor om FCZ.

Vad/vilka är FCZ?
FCZ är ett fotbollslag som uppstod i april 2005 i Stockholm. Ingen av de femton unga männen i laget hade spelat fotboll innan dess. Under sommaren har de tränats av Glenn Hysén med målet att möta Djurgårdens IF på Stockholms Stadion i augusti.

FCZ är huvudpersoner i tv-serien FCZ, som kommer visas i tio avsnitt i ZTV under hösten 2005. Den produceras av Nordisk Film.

Är det här FCZ:s officiella webbplats?
Nej, det här är bara en blogg som en av medlemmarna, Tore Kullgren, slängt ihop. Ingenting som står här representerar åsikterna hos laget FCZ, ZTV, Nordisk Film eller någon annan.

Är FCZ en dokusåpa?
FCZ handlar inte om intriger och maktspel mellan deltagarna. Programmet syftar inte heller till att förnedra deltagarna; i stället handlar det om att skapa sammanhållning i ett lag. Det finns inga utröstningsmoment. Kalla det hellre reality-serie eller dokumentärserie.

Får ni avslöja vad som händer i programmet?
Avtalet som vi skrivit under nämner inget om vad vi får och inte får säga. Vi får berätta hur mycket eller lite vi vill. Eftersom många människor har sett våra matcher och aktiviteter live är det praktiskt omöjligt att hålla allt hemligt.

I denna blogg kommer det stå ganska lite skrivet om vad som händer i varje avsnitt, och nästan inget alls om vad som händer i avsnitt som inte sänts ännu. Se programmet i stället, det är roligare!

Får ni betalt?
Ja, i Powerade och pastasallad.

Kan ni vinna några priser i programmet?
Ja, t-shirtar från fotbollsmagasinet Avspark, där Glenn är kommentator. Skämt åsido så står inga prispengar på spel, vår drivkraft är inte att bli rika på pengar, utan på upplevelser och erfarenheter.

Har ni blivit bättre på fotboll?

Det får du se i programmet.

Vem är programledare?
FCZ har ingen programledare. Glenn ledsagar laget tillsammans med den assisterande tränaren Richard Lidberg och ett antal gästtränare. Anna Bromee, som var reporter under inspelningen, kommer vara speaker.

Är det inte uttjatat med bloggar?
Undertecknad tycker att bloggar som handlar om vardagsämnen som husdjur, privata känslor och amatörpolitiska idéer är ganska uttjatade, på samma sätt som hemsidor var det i slutet på 1990-talet.

För den som har upplevt något extraordinärt är en blogg däremot ett överlägset sätt att presentera text och bilder utan en massa tekniskt driftarbete. Att vara med i FCZ är extraordinärt nog för att förtjäna en blogg.

Mötte ni "riktiga" Djurgården den 21 augusti? Var det en "riktig" match?
Djurgården hade sju spelare på planen mot våra elva (dessutom fick FCZ oväntad (?) draghjälp). Matchen var 2*15 minuter och spelades på Stockholms Stadion den 21 augusti efter Djurgården-Kalmar FF.

Är programmet färdiginspelat?
Vi har några kompletterande inspelningar under september och oktober.

Ändrad den 17 oktober 2005. Nytt i fetstil.

1 Comments:

At 22 december, 2005 21:33, Blogger Mind the Lacuna said...

Turkos-blå powerade, säg mig, smakade dom verkligen gott?

 

Skicka en kommentar

<< Home