31 december 2005

Våra största fans

Vi i FCZ blir ofta igenkända. Vissa som känner igen oss säger något i stil med att "jag är ert största fan" när de träffar oss.

Det finns olika typer av fans. Det är de stora fansen som får oss att känna stolthet. Det är de stora fansen som gör att vi inte blir bortskämda divor som sviker publiken. Det är de stora fansen som lockar oss att fortsätta spela i FCZ och gästa sportevenemang.

Men vad är det som skiljer stora fans från vanliga? Efter att ha synts i rampljuset ett par månader har jag märkt några viktiga egenskaper som jag listar här nedanför.

Men är det inte utslag av självgodhet eller storhetsvansinne att ställa upp önskemål på dem som beundrar oss förbehållslöst? Se det inte så. Jag vill hjälpa alla fans - och idoler - att leva ett rikare liv. Det är inte bara idolerna som skapar fans - stora fans skapar också stora idoler.

Stora fans skriver. Det är kul att få brev. Tyvärr har vi inte möjlighet att svara på alla.

Stora fans ser så många avsnitt i serien som möjligt. Alla har inte TV3 och ZTV. Alla har inte tid. Men för att förstå idén med FCZ behöver man se mer än ett avsnitt. En kille som träffade mig hade bara sett avsnitt 4, och fått för sig att FCZ handlade om hur illa det går när nybörjare boxar varandra utan huvudskydd. Andra unga människor har blivit imponerade av att träffa mig fast de inte hört talas om FCZ över huvud taget, bara för att de hört att jag varit på TV. Märkligt.

Nu har hela säsongen gått på både ZTV och TV3, men det kan bli ytterligare en reprisrunda i ZTV, och förhoppningsvis är DVD-boxen på väg. Så om du inte har sett alla avsnitt så kommer du få en till chans - och då kommer du inte heller behöva fråga hur det gick mot Djurgården.

Stora fans presenterar sig. Du vet mycket om oss, men vi vet inget om dig. Om du skriver ett beundrarbrev så får du gärna berätta vad du sysslar med, vilket förhållande du har till fotboll, på vilken veckodag du följer FCZ osv. Om du träffar oss på stan, säg åtminstone ditt namn.

Stora fans sprider vårt rykte. Det är framför allt tittarsiffror som räknas i TV i dag. Övertala alla dina vänner och bekanta att titta på HCZ och FCZ framöver.

Stora fans sprider våra värderingar. Vi hoppas kunna vara goda förebilder. Vi hoppas att Sveriges unga befolkning att det går att ha roligt och bli populär utan machoattityd, våld och flåshurtig trendighet. Vi hoppas att människor ska våga vara sig själva.

Stora fans ställer originella frågor. "Hur gick det mot Djurgårn?" är ingen originell fråga.

Gott nytt år, alla stora fans!