02 december 2005

"Beklagligt, det är ett problem för vår sport"

...säger inte alls Armand Krajnc när forskare visat att proffsboxning ger hjärnskador. I vilken annan sport som helst, där aktiva fått kroniska hjärnskador av att tävla, så skulle representanter ganska säkert ha sagt att skadorna var ett stort bekymmer.

Och vad har hockeyskador med saken att göra? En hockeyspelare som trycker in en motståndare i sargen så att han svimmar hamnar i båset. En proffsboxare som gör något liknande vinner matchen.

Proffsboxning är inte vilken sport som helst. Många aktiva har blivit mentalt invalida - inte av olyckor, bristande säkerhet eller regelbrott - utan av att utöva sporten som den är tänkt att utövas. Proffsboxningsauktoriteter oroar sig inte över detta. Och det är därför den är olaglig i Sverige.

Ändrat 5 dec 2005

2 Comments:

At 02 december, 2005 23:18, Blogger M said...

Det är farligt att klättra i berg, köra rallybil i 150 km/tim efter kurviga skogsvägar, att sätta sig på tusentals ton raketbränsle som tänds på och sedan försöka landa på månen.

Listan kan göras hur lång som helst, behöver jag fortsätta?

 
At 03 december, 2005 02:34, Blogger Sebastian Weil said...

.. och därmed tillkännager sig Tore till socialismen som menar att även om två människor, helt frivilligt, kommer överens om något - så skall det vara olagligt.

 

Skicka en kommentar

<< Home