17 oktober 2005

FCZ - FAQ 4

Q: Hur många tittare har FCZ?
A: Tittarsiffror mäts i flera olika mått, bland annat "rating" - antal tittare som ser hela programmet inklusive reklampauser, och "reach" - antal tittare som ser minst tre sammanhängande minuter av programmet. Den hittills mest sedda FCZ-sändningen i ZTV var avsnitt 4 den 14 oktober, som hade rating på 120 000 och reach på 270 000. När avsnitt 2 gick på TV3 hade det rating på 205 000 och reach på 420 000. Se Mediemätning i Skandinavien för fler siffror.

Q: Varför är vissa logotyper i bilden censurerade? Beror det på att det är förbjudet med produktplacering?
A: Vissa logotyper är censurerade - antingen i förhand med tejp, eller i efterhand med bild-diffusion. Censuren har gjorts med hänsyn till FCZ:s sponsorer, dvs de som köper reklam i pausen och de som förser FCZ med produkter.

Sponsrade produkter (kläder, sportdryck etc) syns tydligt i bild och i eftertexterna. Många av de logotyper som kommit med i bilden på andra sätt (privata kläder etc) har censurerats för att sponsorernas konkurrenter inte ska få gratisreklam. ZTV sänder från Storbritannien, där produktplacering uppenbarligen är tillåten.

Nakna spelare i omklädningsrummet och vissa intagna på Beatebergsanstalten är också "blurrade", men det är en annan sak.

Q: Hur får man kontakt med FCZ-spelarna?
A: Om du är journalist så bör du kontakta Viasat eller Nordisk Film. Om du är ett fan (jobbigt ord i singular, "supporter" låter lite mossigt) och vill kontakta deltagarna över nätet så kan du använda ClubZ på ZTV:s webbplats. Vissa FCZ:are är aktiva på communities som Helgon och Qruiser. Vi är lite kräsna med att lämna ut MSN och telefonnummer till folk vi inte vet något om.

Q: Kommer FCZ visas på någon annan kanal? Kommer serien ges ut på DVD?
A: Hela säsongen visas på TV3 måndag-torsdag klockan 19 med start den 12 december. De visade avsnitten finns som betal-webb-tv på FCZ:s webbplats.

Q: Blir det en andra säsong? Kommer ni vara med i den?
A: Det är Viasat som bestämmer. I danska TV2 Zulu sänds just nu säsong 2 av FC Zulu, med ungefär samma lag; fyra killar är utbytta.

Q: Varför dröjer extramaterialet på webben?
A: Viasats webbredaktion är inte bemannad dygnet runt, därför bör du vänta till närmast följande vardag innan du letar efter materialet. Här är "Var är målen?" som vi sjöng in i studion under viss brådska.

Q: Kommer alla i FCZ från Stockholm?
A: Kristoffer är från Tranås, och bodde hos släktingar i Huddinge under inspelningen. Annars är vi utspridda över hela Stockholms län, på ställen som Järna, Hallstavik, Kungsängen osv.

Q: Blir ni igenkända på stan? Hur känns det?
A: Jag och några andra i laget blir igenkända på stan ganska ofta. Det är framför allt barn och berusade unga män som säger något högt.

Se även FAQ 1, FAQ 2 och FAQ 3.

Senast uppdaterat 4 november, nytt i kursiv stil

3 Comments:

At 19 oktober, 2005 23:02, Blogger Sebastian Weil said...

Ni är störtsköna! Själv skulle jag vilja hör fler spexskämt! =)

 
At 20 oktober, 2005 13:43, Blogger Dan Eriksson said...

Kul blogg. Tack för att ni finns Tore. Underbar underhållning!

 
At 10 november, 2005 18:53, Blogger chris said...

jag tycker joaki dahlin är sååååå sööööt vill bara krama om han och kyssa honom tills jag dör

 

Skicka en kommentar

<< Home